Ta nästa steg i karriären

Vad är rätt steg och hur kommer du dit? Vi ger dig verktygen som gör att du tar dig vidare i dina tankar och planer.

I vilka situationer arbetar vi med karriärcoachning?

Fler än någonsin kontaktar oss idag med en önskan att komma vidare i sin karriär, byta jobb eller börja studera. Några av de vanligaste fraserna vi får höra vid en inledande diskussion är:

  • Jag känner att jag fastnat/står vid ett vägskäl/har tråkigt på jobbet.
  • Har klart för mig vad jag vill, men inte hur tar jag mig dit.
  • Är klar med min examen och vill nu ut i näringslivet.
  • Jag behöver hjälp med att ta fram CV och personligt brev.
  • Hur gör jag för att bli befordrad och få högre lön?

Till oss vänder sig  även personer som vill starta egen verksamhet eller ta sig an styrelseuppdrag.

En annan orsak till varför man vill ha ett nytt jobb är att man är utan arbete eller är på väg att bli utan arbete. När företag ändrar inriktning eller omorganiserar kan det uppstå övertalighet och därmed kan man som medarbetare bli uppsagd på grund av arbetsbrist. Denna situation har en tendens att inte enbart påverkar ekonomin negativt utan även självförtroendet och motivationen kan få sig en törn.

Självinsikt och motivation ger försprång!

Coachningen kommer att ge dig dels ökad självinsikt, dels en kartläggning av möjliga karriärvägar samt en plan framåt. Vi kommer även att kunna kartlägga i vilka arbetsmiljöer du trivs bäst i och vilka förutsättningar du behöver för att vara ditt allra bästa jag och känna dig motiverad på jobbet.

Vårt jobb är att hjälpa dig att identifiera dina styrkor, möjligheter och inte minst dina talanger!  Dvs kompetenser, färdigheter, egenskaper och beteenden som kan tillämpas produktivt i någon yrkesroll. Att förstå dig själv och vad du är bäst på är avgörande inte bara vid val av yrke utan även för att kunna beskriva dig tydligt vid exempelvis en anställningsintervju.

Är du i en arbetsbristsituation står vi vid din sida och hjälper dig att hitta lösningar på de utmaningar du står inför, bygga självförtroende och skapa motivation även när det känns motigt.

Ytterligare information om karriärcoachning